La ciutat

La ciutat més sorollosa del món

L’entorn

Oi que no us agradaria viure a la ciutat més sorollosa del món? Doncs els habitants de Pocoïda ho han de fer. Allà, al costat d’un immens desert, s’alça aquell monstre enorme ple d’edificis alts com gegants, grisos, blaus i vermells. Les seves parets són plenes de finestretes des d’on surten tota mena de sons: telèfons, crits, música… allà no es pot dormir ni estar malalt tranquil·lament.

Pels carrers hi corren infinitat de cotxes, motos, autobusos i camions, tots fent sonar el clàxon contínuament. Màquines construint, avions, sirenes, gossos que es barallen, bebès que ploren… i a cada hora en punt cau un ruixat.

Hi ha tanta fressa que la gent que hi viu ha de dur taps a les orelles. Aleshores no es poden escoltar els uns als altres i s’han de parlar a crits. Però ja estan tan acostumats que no tenen ni mal de cap.

Els personatges

  • La Lídia, la gateta atabalada (Escola El Pla-A)

La Lídia és una gateta que sempre va corrents a tot arreu, nerviosa i atabalada. Té el pèl lila i suau com un llit de pell de préssec. És esquifida com un llapis i té un sol ull al mig de la cara. Duu unes sabates molt rares, roses i com un peu d’elefant.

És més maliciosa que el dimoni, té tan mal caràcter que quan es posa molt nerviosa trenca teules i tot el que tingui al davant. És malcarada com una formiga vermella.

Treballa de maquinista d’un tren molt llarg que transporta la gent i va molt de pressa.

És una experta ballant, li agrada molt i per això té un munt de sabates de tots tipus i colors, amb cordons i tacons. El que no suporta és que l’assenyalin amb el dit, la fa posar molt nerviosa.

Vodpod videos no longer available.

El Pla – A, posted with vodpod
  • En Llampec, el cotxe bromista (Escola La Farga-B)

El cotxe bromista és tan gran com una casa de dos plantes, les seves rodes són com pilotes de bàsquet i al vidre de davant hi té dos ulls com dos sols. És de color blau com el cel un dia que fa vent.

És molt divertit i rialler, riu fins i tot quan se li acaba la benzina i de vegades riu tant que li cauen les llàgrimes i tot.

Com que a Pocoïda la gent corre molt i crida més, el cotxe fa de bufó, es passeja pels carrers fent bromes a la gent perquè somriguin una mica i en comptes de contaminar, pel tub llança un gas relaxant que fa olor de flors de romaní.

Li agrada molt fer bromes i detesta el soroll i la pudor de mitjons bruts.

Vodpod videos no longer available.

La Farga – B, posted with vodpod
  • En Rondillot, el rellotge rondinaire (Escola Mas Masó-A)

Aquest rellotge és gran com una pizza aixafada i s’enganxa com un xiclet. Té els números de l’u al sis perquè a Pocoïda els dies només tenen sis hores, són de diferents colors i durant la seva hora s’il·luminen. Les agulles són com bigotis de gat que van donant voltes i li surten dues banyes de cargol que són els ulls.

Es queixa tot el dia, fins i tot quan dorm. Res li sembla mai bé.

A cada hora en punt es posa a cantar amb una veu molt ronca i tant desafinada que fa ploure. De vegades fins i tot llampega.

Allò que el fa rondinar més és l’aigua de la pluja. La seva afició és la música: rap, hip hop, tectònic, clàssica o rock.

Vodpod videos no longer available.

Mas Masó – A, posted with vodpod
Anuncis