El mar

El mar més perillós del món

L’entorn

Sabeu on és el mar més perillós del món? Doncs ara us ho explicaré: és un mar subterrani, s’hi entra per un forat petit que té una porta de fusta. Es diu que per obrir-la s’ha de dir un codi màgic, que és “363, obre’t en un tres i no res!”, llavors, apareix un tobogan per lliscar fins caure a l’aigua.

L’aigua d’aquest mar és molt estranya, és de coloraines com l’arc de Sant Martí i s’hi pot respirar, a més de ser eixuta i no mullar-te. A l’estiu és freda com un glaçó i a l’hivern, crema com el sol. Per què? Doncs perquè a l’hivern hi ha un tren que va amunt i avall amb una gran caldera de foc que l’escalfa i durant l’estiu hi creixen unes algues màgiques i congelades que ho refreden tot.

Els personatges

  • La Melissa, la balena xafardera (Escola Vilagran)

Aquesta gran balena mesura 12,5 metres de llargada i pesa 99 tones. És de color verd com la gespa, té el nas petit i la boca molt grossa i al cap hi porta un barret ple de flors, llaços i fruites.

Té molt bona vista, com un linx, sempre està mirant què passa i què fa la gent. Tothom la coneix per lo grossa i xafardera que és i perquè està una miqueta tocada de l’ala. És envejosa, s’inventa coses i sap dissimular molt bé.

Fa de cartera, reparteix les cartes que duu en una bossa vermella, fent de les seves… les llegeix sense permís o les canvia per confondre als demés.

Li encanta posar el nas a tot arreu i no li agrada l’hivern, quan l’aigua és calenta, perquè sua molt.

Vodpod videos no longer available.

Vilagran, posted with vodpod
  • En Pepet, el tauró poruc (Escola Mas Masó-B)

Aquest tauró té la mida d’un meló i com que és molt poruc, té dues cames per sortir corrents. Té les dents blaves i com una serra però són com de gelat, sembla que es desfan. Tant pot ser de color groc com de color rosa.

És vegetarià i té tanta por que tremola fins i tot davant d’una sardina.

Dorm tot l’estiu i a l’hivern escriu els somnis que ha tingut. Li agradaria molt ser valent com un heroi.

Vodpod videos no longer available.

Mas Masó-B, posted with vodpod
  • En Pipus, el pop panxacontent (Escola del Gegant del Rec)

És tan gran com 22 elefants i de color vermell com el nas d’un pallasso. Té 3 ulls, 8 tentacles que semblen espaguetis i els cabells negres i arrissats com molles.
Porta una corbata molt elegant de ratlles grogues i verdes.
És el més alegre i simpàtic del mar i tranquil com un núvol, es passa hores dormint com un soc entre les algues.
No li agraden gens les baralles, per això, quan algú s’enfronta, els llança caramels pel seu tercer ull i així es distreuen i es calmen. Li agrada posar pau i fer amics, també menjar truita de ceba i formatge.

Vodpod videos no longer available.

Anuncis