El país

El país més solitari del món

L’entorn

Hi ha un país anomenat MUR257, que no apareix a cap mapa perquè ningú sap ben bé on és. Té la mida d’una mandarina i és tot un desert de sorra glaçada. Hi ha 2 palmeres petrificades i un riu d’aigua bruta, negra com el carbó.

A MUR257 la nit dura 2 hores i és molt freda, sempre neva neu negra. El dia és molt curt, només dura 45 segons, però la temperatura és molt alta i en un moment es fon tot el glaç brut que contamina el riu.

És el país més solitari del món, i la culpa la té l’aigua d’aquell riu fastigós, doncs si algú la toca es torna invisible (ja els ha passat a 7 persones) i encara és pitjor si algú en beu, doncs muta com els 5 curiosos animalons que hi viuen: un peix amb cap de lleó, un porc amb cua de gat, una serp amb ales d’àliga, un hipopòtam amb coll de girafa i un gos amb trompa d’elefant. Tots van molt bruts, perquè no es poden rentar.

Els protagonistes

  • La Dina, la bandera egoïsta (Escola El Pla-B)

Al país més solitari del món s’alça la seva egoïsta bandera, alta com una girafa. Està feta de llana de xai, amb el dibuix d’un riu negre com el carbó al mig, a dalt el color groc i sota el blanc. El pal és un tronc de palmera i allà hi té els ulls i un nas llarg.

És antipàtica i sembla enfadada, doncs li molesta el vent perquè li fa pessigolles. Ja li agrada estar sola i ser la millor, però allò que més voldria és viatjar a altres llocs i ser la més rica, bonica i famosa.

Vodpod videos no longer available.

El Pla – B, posted with vodpod
  • En Pinxo, el cactus gandul (Escola La Farga-A)

El cactus gandul està grassonet com una vaca i és alt com un fanal, sembla un globus inflat amb més globus enganxats que li fan de braços. Té moltes punxes, algunes tenen gust de xocolata i les altres de pollastre, per saber-ho les has de tastar. Quan té gana se les menja i quan té set es xucla un braç i després li torna a créixer tot.

És tan mandrós que des que va néixer encara mai s’ha aixecat.

Depura l’aigua de MUR257 i amb la seva reserva dóna de beure als habitants del país. Si té un bon dia, els regala punxes de xocolata o de pollastre, mai se sap.

Li agrada dormir tot el dia i detesta moure’s.

Vodpod videos no longer available.

La Farga – A, posted with vodpod
  • En Pepitu, el volcà tossut (Escola Pompeu Fabra)

És gran com la mansió d’un gegant i va canviant de color, com un camaleó. Té forma de mà, a dos dits hi té els ulls i hi ha tres dits que són cràters i treuen fum. Té cinc potes de pop i està cobert d’una substància enganxosa i gelatinosa.

Sempre se surt amb la seva, en cas contrari, escup sorra glaçada pels 3 cràters com un ploramiques i el país es fa més gran i per tant el riu brut també creix.

De dia es banya ràpid al riu i a la nit dorm i juga amb la neu.

Li agrada tenir la raó i mirar com cauen els flocs de neu a la nit.

Vodpod videos no longer available.

Pompeu Fabra, posted with vodpod
Anuncis