Contenta!

Bon any! Feliç 2011! Bon segon trimestre!

Avui estic d’allò més contenta. Sé que sou a punt de llegir-vos la meva història. Tot el que em va passar aquell any que, enlloc de la setmana tan escarransida d’estiu, va anunciar-se la vinguda del GRAN FRED.

Que ningú pensi que la història que va escriure l’Anna Manso és mentida podrida. No. Va passar com jo em dic Rita i el meu avi es diu Enric i vosaltres us dieu… bé, us dieu com us dieu.

L’Anna Manso també es pensava que l’enredava i, encara ara, no sé si encara s’ho pensa. Però vosaltres sou nens i nenes com jo i sé que m’entendreu. Sé que també us ha passat que els grans no us creguin, o que no us entenguin.

Espero que gaudiu molt amb la recerca de la vareta màgica (ara no us penso dir si la vaig trobar o no), amb la vinguda del Gran Fred, amb totes les bogeries que van succeir… I un cop hagueu llegit la història, si us plau, contesteu el meu missatge anterior i digueu-me què he de fer amb la troballa de l’Atlas, i amb el que em va passar a casa l’avi Enric Fredolic.

I com a regal us deixo aquesta fotografia d’un sol esbojarrat que he trobat a Internet. Un sol que no surt gaire a la meva ciutat, la Ciutat Més Freda del Món, però que vull que surti cada dia al Cove de les Paraules.

Petons de sucre fos

Rita Fredolica

Aquesta entrada ha esta publicada en atles_viatger, Conte conjunt, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

46 respostes a Contenta!

  1. fatumata turai ha dit:

    hola soc la teva fan nomero 1 sisplau responme anna menso sisi ….
    es igual que tingueu un von dia
    fatumata la menjalletres

    fatumata

  2. fatumata turai ha dit:

    hola soc la fatumata respon iao paro de llegir els teus contes

  3. fatumata turai ha dit:

    hola emb dic fatumata

  4. Paula Martin ha dit:

    Saps jo soc la poeta i la que dibuixa millor de la classi si vols et faig un poema i u dibuix espero q t’agradi de allo mes genial

    un peto de maduixes i xocolata desfeta

    • annamanso ha dit:

      Hola Paula,

      caram, quants missatges. Els dissabtes i diumenges la connexió d’Internet no funciona gaire bé i per això no et podia contestar. M’agradaria molt veure un dibuix i llegir un poema teu! Moltes, moltes gràcies!

      Et deixo que li vaig a dictar a l’Anna Manso les preguntes que us vull fer.

      Petons de dilluns

      Rita

  5. Paula Martin ha dit:

    Saps jo soc la poeta i la que dibuixa millor de la classi si vols et faig un poema i u dibuix

  6. Paula Martin ha dit:

    JO EM DIC PAULA MARTIN CONEJO I TU ?

  7. Paula Martin ha dit:

    Jo soc ded la classe de la Melanie i de la Ainhoa i crec lo meteix que elles jo crec que exsisteixes i saps si pugusi anar alla em tu ……
    Bueno sapas jo soc tambe una fredolica com tu jeje vaja mainada q som tu i jo e Ritaa
    bueno adeu maquissima

    Petons Fredolics

  8. Paula Martin ha dit:

    Hola Rita

    Saps jo crec que li tindries que dir al teu avi la veritat perque igualment sap que li has dit tota la veritat i si no li dius doncs li saure molt de greu que no li hagis dit la veritat . Saps la Sessi ens a purtat la teva nova historia i diu que quan va obrir la porta li vas trucar diu que ets molt xarraire i que per aixo a arribat 20 min. tard.
    Saps me estat pensant que si no t’ agrada el fred perque no et vens a Salt i ens coneixeras i serm molt bones amigues aqui de abagedes fa fred pero ni a algunes vegades que fa una calor orible bueno doncs ja saps sempre tens que dir la veritat vale.

    Espero que me contestis abiat ehh
    un peto de mel ADEUU

  9. Nassira ha dit:

    Hola, Rita
    Torno ha ser jo Nassira un dia ens bindras a visitarnos aixi a la meva classe et crauran que agxisteses de varitat. Aqui també fa molt de fred i estic glasada. A mi magradat hi hagir el teu llibre i ancara vui lliagir molts llibres de la Rita Fredolica.
    Adeu,
    10.000 patons glaçades i també calentas i sobratot una abraçada. adeu

  10. salima rahmani ha dit:

    hola Rita fredulica com estas i el teu abi Enric com esta? yo molt be m´encanta el teu llibre pero ya algunes coses que son molt abirrides i molt malas com agafar la bareta maica sensa permis hehehehe ya se que nomes es de mentira.
    i para de truca la Sessi moltes persones tu han dit que hi ha nhi te de feina passar per totes les escoles. Et puc fer una preguntatu rita i el teu abi enric no sou de veritat? adew un peto molt calentet.

  11. Nassira ha dit:

    Hola, Rita
    Els de la classe meva no tan cregud que axistesas i estas en la ciutat mes freda del món. M`agrada el teu llibre i fa molt de riure tambe magradat molt lliegiroe i ens falta 1 capitol i magradaria lliegiro i el lliagirem. Sóc la mainada de la classe de 4tA.
    molts de patons glaçades,
    Adéu.

  12. agimber ha dit:

    hola rita!!!
    com estas? jo be.
    Tonta para de mulastar a la Sessi.Que te que dormmir
    be perqueancara es bella.
    Ja no la despertis mes bale tonta.
    molts petons!
    Adeu

    Oussama

  13. classe de 4t del col·legi vilagran ha dit:

    Hola Rita!!!
    Creiem que li has de dir al teu avi que tens l’Atles. Si li demanes bé i li dius que t’interessa tan segur que te’l deixarà. Als grans els agrada molt que vulguem llibres per consultar…
    Petons i abraçades

  14. annamanso ha dit:

    Hola nens i nenes,

    l’Anna i jo ahir vam descobrir que hi havia un problema informàtic. Ja l’hem solucionat i de cop hem descobert més de 30 comentaris que estaven amagats a la bústia que no tocava!!!!! Uaaaala!!!
    Ostres, m’agradaria poder contestar-los un per un, però no puc. I us contesto a tots amb aquest comentari més llarg.
    A veure… m’he fet una llista per no deixar-me res, però si m’ho deixo no em renyeu.

    1. Gràcies a tots i totes pels consells que m’heu donat. Veig que no sóc l’única a la que li passen coses d’aquestes, hi ha a qui se li va trencar la tele sense voler, i mira, encara és viu, he, he… Sí, li diré a l’avi el que em va passar. Ell m’estima molt, molt. Ja us explicaré com m’ha anat. Glups, quins nervis.
    2. També em dieu que sóc molt macaaaaa. Glups, em poso vermella. Gràcies també.
    3. No puc connectar-me a xats. La mare i el pare no em deixen fer servir gaire l’ordinador. Només una estoneta al dia per mirar tot el que dieu. Que jo també estudio com vosaltres!
    4. Eeeeh!!! És clar que existeixo. I les fades si algú no es creu que existeixen és perquè no li ha passat el que em va passar a mi. Ja veureu, ja… I si no us ho creieu, mira, no sé, potser cal que espereu una mica i que descobriu alguna cosa petita de màgia. Algú que us ajuda sense haver-ho demanat… Allò que heu perdut i de cop apareix… Que us compleixi alguna cosa que heu somiat…
    5. Ostres, a mi també m’agradaria viure a Barcelona… o a SALT! Però mira, sóc a la ciutat més freda del món, que no és Alaska, és La Ciutat més Freda del Món. També hi ha gent que té gossos que tiren trineus, però viuen fora de la ciutat. Em sembla que ho tinc complicat per viatjar. A la ciutat hi fa un temps de mil dimonis. I he d’estudiar. Sort en tinc d’Internet. I em sembla que tinc massa vergonya… Glups, em torno a posar vermella.
    6. M’he quedat de pasta de moniato congelat quan he llegit als comentaris que també coneixeu els països que surten a l’Atlas. Sensacional! N’hem de parlar!
    7. Ah, i sí, m’agrada rentar-me les dents. I no, no sé fer jerseis. M’agrada més contestar comentaris, he, he, he :)))))

    Diuen que la setmana que ve farà tan fred que tancaran l’escola. Així que prometo escriure-us un altre missatge al bloc!

    PETONS ULTRACONGELATS

    Rita Fredolica (a través de la meva ajudant, l’Anna Manso. Gràcies Anna per escriure i corregir el que et demano. Nens i nenes, l’Anna sap escriure sense mirar el teclat! Uala!)

  15. Hola Rita la Sessi a vingut el dia 25 de gener de 2011 a la classe de 4t de primária de la escola Vilagran de la vila de Salt provincia de Girona i de qui uns dies
    començarem el teu llibre amb les profesores Nuri, Maria Dolors i consol …… de veritat vau trovar la vareta magica?… Será millor que li diguis el
    teu Avi Fredolic que li es trencat el llibre.
    Un peto molt calent ……..
    chaooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    de la Darlene

  16. hamza ha dit:

    Hola bona tarda!!
    M’ha agradat molt el teu llibre encara que no l’has escrit. Pero
    hen el llibre diu que te agrada molt xocolata amb maduxes es pero que no tingues caries. I quan vingi la sesi li direm que te saludi per parts nosaltres bueno adew.

  17. Mustapha ha dit:

    Hola!!!
    Sóc en Mustapha Rita. Em pots fer un favor? M’agradaria tenir una foto teva.
    Vull que el dimarts a les 2:30h et connectis al xat. M’ha agradat el teu llibre.
    Pots venir a Salt a visitar-me a la plaça dels colors el divendres?
    PETONS GELATS!!!!!
    MUSTAPHA ESCOLA DEL PLA!!!!!!
    m

  18. Fanta ha dit:

    Hola Rita sóc la Fanta m’imagino que tindràs molta fred tot i que és la ciutat més freda del món. Nosaltres aquí quasi no neva tant de lo que creus. Et vull fer una pregunta t’agradaria venir a Salt? Saps per què faig aquesta pregunta? doncs perquè coneguis les nostres estacions….

    Molts petons de xocolata desfeta amb maduixes.
    Fanta de l´escola El Pla de Salt

  19. FATIMA ha dit:

    Hola Rita!! cetal be ans agradat molt alteu conta parce fa molta riura gggggggg!!!!! ha gen ca no tacreuan i jo si ca tacrec

  20. Yasir ha dit:

    Hola Rita!!!
    Hola Rita sóc en Yasir. M’agrada molt el teu bloc. Els meus companys i jo t’escriurem moltes coses.
    ADÉU!!!!!

  21. jiham ha dit:

    Hola Rita Fredolica et vull coneixer amb molt de gust. Algun dia pots venir a Salt per visitar-me?
    PETONS GELATS ENVIATS DE LA JIHAM.
    ADEU!!!

  22. Virginia ha dit:

    Hola Rita!! Et vull coneixer i passar una bona estona amb tu. Algun dia serem molt bones amigues.
    El teu conte es molt divertit. I si pots ens envies una foto teva. he he he…
    Petons gelats des de l’escola El Pla.

  23. Haimadou ha dit:

    Hola soc en Haimadou, Rita m’ha agradat molt la teva historia i el teu secret.
    Pero no ha estat gens ve que no li diguesis el teu havi que havies trencat el llibre.
    Jo si fos tu ja li hauria dit i no m´haguesin dit res.
    ADEU!!!!

  24. Xevi ha dit:

    Hola soc en Xevi. M’ agradat molt la teva historieta. T’ agrada rentar-te les dents? Jo ho acabo de fer.

    Adeu Rita

  25. Nabila ha dit:

    Hola Rita soc la Nabila m’ha agradat molt el teu secret. Crec que el que has fet no ha estat bé. Li hauries de dir al teu aví que has trencat el llibre. Caldria dir-li el més aviat possible.

  26. jerffery ha dit:

    Hola Rita sòc en Jerffery el conte que has escrit era un conte preciós suposo que ho has escrit amb l’Anna Manso però a la ciutat més freda del món hi ha molta neu però t’has de canviar de ciutat perquè no vas a Barcelona amb la Anna Manso?
    Fins aviat!

  27. abogardi s. ha dit:

    Hola Rita, sóc l´Abogardi i el conte que ha escrit la Anna Manso sobre tu m´ha agradat molt, sobretot aquella part del conte quan hi havia una fada, i et vull dir que les fades no existeixen i el que et va dir l’avi Enric només era una imaginacio i l’últim que et dic és perquè no dius a la mare o al pare que et portin a un altre poble.
    Adéu i petons gelats per tu.

  28. Chaymae ha dit:

    Hola Rita, sóc la Chaymae i vaig a l’escola del Pla i Rita no pateixis que en aquella ciutat tornarà fer sol i et vull veure i el teu nom es molt bonic.
    Adéu Rita Fredolica, petons de gelat !

  29. Douaa ha dit:

    Hola Rita, sóc la Douaa de l’escola del Pla, et vull dir que quan t’he vist en el llibre eres molt maca . Adéu .
    Petons Gelats

  30. Bilal ha dit:

    Com que fa fred, perquè no vas a una altra ciutat que faci molta calor i podràs viure.
    Rita Fredolica, adéu

  31. Samou Diallo ha dit:

    Hola Rita, bon dia. La Sessi ens va dir tot el que li vas explicar per telèfon la setmana passada quan va venir a la nostra escola, El Pla de salt. Sabem que no existeixes però no ho direm a ningú i gràcies per compartir el teu secret amb nosaltres.
    Adéu Petons calents

  32. yousef ha dit:

    Hola Rita, el teu conte m’ha agradat molt. El conte té diferents colors. Rita t’agrada molt xerrar i el telefon i també i l’ordinador.

    Adeu .

  33. IMAN ha dit:

    Hola Rita a l’escola del Pla hem llegit la teva carta. Hi ens ha agradat molt, és millor que li diguis al teu avi ,que has agafat el llibre de l’atles . Com el teu avi t’estima molt segur que et perdonarà.

    Adéu

  34. fatumata tunkara ha dit:

    Hola Rita la teva carta m’ha agradat molt, aquí fa molta de fred. I millor que li diguessis al teu avi que li has gafat el seu llibre.
    Fins aviat

  35. KHADIJATOU ha dit:

    Rita Fredolica, tu existeixes de veritat. Hem llegit el teu comentari i no li direm a ningú, tu tranquil·la Rita. Ens podries fer un jersei o un gorro per al col·legi del Pla? O una samarreta, si tens temps de fer-ho és clar, perquè si no pots, no passa res.

    FELICITATS RITA FREDOLICA, ETS MOLT PRECIOSA.

  36. La mainada de 4tB del Mas Masó ha dit:

    Hola, Rita !!!
    Com estàs? Esperem que no et congelis de fred.
    Ens agradaria que vinguessis a la nostra escola a visitar-nos.
    Havies dit que no tornaries a trucar a la Sessi i avui has tornat a fer-ho.
    Esperem que li diguis al teu avi que has trencat l’atles.
    Ah! Pareu de fer malifetes amb la bareta màgica tu i el teu avi.

    Adéu, petons escalfats !!!

    4tB de l’escola Mas Masó

    • annamanso ha dit:

      Holaaaa,

      sí, no volía trucar-la però és que estava tan nervioooosa! Ja ho tinc decidit, sí, diré a l’avi que he trencat l’atlas. Gràcies per escoltar-me.
      A mi també m’agradaria venir-vos a veure però estic tan lluny. Sort que l’Anna Manso viu més a la vora de Salt que no pas jo i m’explica que sou una ciutat amb nens i nenes amb ganes d’aprendre i d’esforçar-se, i que teniu una imaginació bestial. Tinc ganes de saber més de vosaltres, per això li he demanat a l’Anna que la setmana que ve us faci unes preguntes. Que les contestareu? Espero que si.

      Un petó de glaçó

      Rita

  37. la mainada de la classe de 4t del Mas Masó ha dit:

    Hola, Rita !!!
    Com estàs? Nosaltres estem bé.
    Avui ha vingut la Sessi i ens ha explicat unes quantes coses de tu.
    Sobretot no la truquis més al matí, perquè té feina per fer a les escoles de Salt.
    Ja només ens falta un capítol per acabar el teu llibre i ens està agradant moltíssim.
    Un petó de gelatina i una abraçada gelada perquè aquí també fa fred.

    La mainada de 4tA

    • annamanso ha dit:

      Hola,

      quina enveja que em feu. La Sessi sembla tan simpàtica., i tan genial, i tan riallera i tan… tan TOT! Provaré de no trucar-la però és que els nervis em juguen males passades. Com la nit de reis, o el vespre abans de l’aniversari, o la nit abans de marxar d’excursió o de colònies.

      Carai! Només us falta un capítol???? He, he, esteu a punt d’arribar al final, quan l’avi i jo…. noooo, no us explicaré res. No val aixafar-vos la guitarra.

      Tinc moltes ganes de saber coses vostres, que me les explicareu? La setmana que ve l’Anna us farà unes quantes preguntes que li he xiuxiuejat a l’orella, per telèfon. Ai, sí, m’agrada molt el telèfon.

      Petons fets glaçons

      Rita

  38. melanie ha dit:

    Li has de dir al teu avi ho a de saver.
    Encara no ho hem llegit pero ho començarem a llegir segurament dema.
    Gracies pero escoltar-me
    T’estimo!!!
    Melanie

  39. Ainhoa Cobos ha dit:

    Hola Rita Fredolica, sóc la Ainhoa una nena de l’escola Dominiques de Salt. M’agraden molt les teves histories de la Rita Fredolica i a l’escola em sentit molt a parlar de tú. Encara que siguis una nena inventada d’un conte, m’agradaria molt poder-te coneixre. Coneixes a l’Anna Mansso? Jo si. Espero que te conectis aviat.
    Un petó molt gran!!!
    Ainhoa

    • melanie ha dit:

      Rita ancara que ni et vegi se que ecsisteixes anda i cuan bingui las sesi a la nostra escola no la truquis pasada ja la trucaras mes tard ,que si no ens arriba tard a, m’has de convidar al teu pais ens hu pasarem molt be las dos juntas.
      UN PETO MOLT FORT!!!
      GRACIES PER MIRAR EL QUE TE ESCRIC

      T’ESTIMO GRACIES!!!!
      ADEÚ

      • annamanso ha dit:

        Gràcies Melanie. I mira si existeixo que et contesto!! He, he, he. No t’amoïnis, no trucaré a la Sessi abans de venir a l’escola que no pot fer tard i amb el que li agrada xerrar a la Sessi… I sí, em sembla que li explicaré tot al meu avi. Gràcies pel consell.

        Petons gelats!

        Rita

    • annamanso ha dit:

      Hola Ainhoa,

      M’ha agradat molt el teu missatge. Mira, els missatges del bloc ens ajudaran a conèixe’ns una mica. A l’Anna sí que la conec. Sempre va una mica atabalada perquè té tres nens i un d’ells també fa quart, com tu!!!
      Sispli, vés-me escrivint al bloc!

      Petons gelats

      Rita

Deixa un comentari